Brent tre kledning

Kledning av brent tre er en tradisjon i Østen, spesielt i Japan. Yakisugi er en trebehandlingsteknikk som har blitt benyttet i mange hundre år. Hovedsakelig blir dette brente treet benyttes til husfasader. Resultatet er vakre vegger, men det handler om mye mer enn bare utseendet. Kledning av brent tre tåler vær og vind mye bedre, og er mindre utsatt for insektangrep. Japanerne har perfeksjonert denne teknikken gjennom århundrer. Vi har bare modernisert prosessen litt gjennom bruk av nyere verktøy, og kan tilby deg kledning til husveggen, samt andre eksteriørdetaljer som gir hjemmet ditt det lille ekstra.

Den tradisjonelle teknikken har spredt seg over hele verden, og nå finner du slike kledninger på hus i Sverige, USA, Canada og i mange andre land. Vegger i brent treverk gir veggen en mørk farge med fine detaljer. Huset framstår unikt og eksklusivt, men uten at det trenger å koste en formue. Vi tilbyr deg kvalitetsprodukter som også er veldig funksjonelle i det norske klimaet, enten du bor i innlandet eller langs kysten. Brente kledningsbord passer dessuten veldig fint inn i omgivelsene, enten du bor i byen eller mer landlig. Teknikken er velprøvd i Japan, som både har halvtropisk klima i sør og nordlig, kaldt klima i nord. Du kan derfor være trygg på at kledningen passer uansett hvor du bor. Tre er dessuten et miljøvennlig materiale, og vegger i brent tre er veldig holdbare. De gamle japanske husene med forkullet kledning er et eksempel på hvor lenge et slikt hus kan holde seg fint. Teknikken går ut på å utsette hvert enkelt bord for åpen ild, uten at treet blir skadet av det. Deretter blir bordene pusset for å fjerne overflødig kull, samt for å gi en glatt og jevn overflate. Kledningsbordene våre blir også lakkert til slutt for å gi ekstra beskyttelse og glans. En annen teknikk kalles yakiita, og her behandles tre av ulike former, ikke bare kledningsbord til veggen.

Shou Sugi Ban Fasade fra Japan

Shou Sugi Ban gir huset et særpreget ytre som gjør at de skiller seg ut fra de fleste standardhus. I dag er mange hus nesten identiske, og da er det jo ekstra morsomt å skille seg ut. Det er ikke nødvendig å velge mellom særpreg og kvalitet, for her får du begge deler i rikt monn. Du får en huskledning som varer og som blir lagt merke til. Naturmaterialer er på vei tilbake både i interiørtrender og som byggemateriale. Tre er naturlig, og med våre kledningsbord unngår du bruk av unødige kjemikalier for å beskytte veggene dine mot vær og vind. Du får også et hus som er estetisk og har naturlige farger. Brent kledning holder mye lenger enn tradisjonell trekledning, og du slipper å male hvert femte år. Dermed slipper du også en masse arbeid med pussing, maling og vedlikehold av kledningen. Veggene blir også sterkere mot angrep fra skadedyr som insekter, mus og rotter, og tåler til og med brann bedre enn vanlig tre. Derfor gjør du også huset litt tryggere med å velge kledning som er brent.

Brente treprodukter gir deg dessuten et tradisjonelt hus som holder seg moderne i lang tid framover. Du trenger ikke å tenke på trendfarger på veggen eller være redd for at huset går av moten og mister salgsverdi. Kledning av høy kvalitet, som vi kan tilby deg, vil tvert imot øke husets verdi. Vi behandler trekledningen gjennom helt naturlige prosesser, og sikrer deg den aller beste kvaliteten. Naturligvis kommer våre kledninger fra ansvarlig skogsdrift som ikke skader miljøet.

Brent kledning gir deg veldig mye for pengene. Du får vakre, unike vegger, økt sikkerhet og et hus som holder seg fint og moderne lenge. I tillegg sparer du penger på vedlikehold. Kledning av brent tre passe like bra til et moderne interiør som til et hus fylt av naturmaterialer. Ettersom behandlingen forsterker treets egenskaper, ser husene nye og fine ut selv etter mange år.

Forkullede tresorter for husbekledning

Alle forkullede tresorter gir deg en unikt og eksklusivt utseende som blir lagt merke til. Forkullingen fremhever detaljene i treet, og gjør hvert kledningsbord til et kunstverk av fine linjer og sirkler. Treets farge blir rik, og ingenting blir dekket over med maling. Du unngår også bruk av kjemikalier som du ofte finner i utendørsmaling. La heller naturen selv dekorere husveggen din. Forkullingsprosessen gjør treet vannavvisende og ekstra sterkt mot vær og vind. Det benyttes flere ulike sorter tre i japanske kledninger, men sedertre var tradisjonelt veldig vanlig. Det skyldes naturligvis at seder er veldig utbredt i Japan, og dermed var dette treet lett tilgjengelig. Sedertre er fortsatt veldig populært, og det er et godt valg for å skape en eksklusiv følelse, i tillegg til at det lukter godt, har et vakkert utseende og holder høy kvalitet. I dag har du også mange andre valgmuligheter, og de fleste typer tre kan benyttes. Derfor er det mulig å tilpasse husfasaden helt etter eget ønske. Du kan blant annet velge sibirsk lerk, furu, eik eller accoya. Alle tresortene har sitt eget særpreg og sine egne fordeler. Det er ingen tresort som er bedre enn de andre, selv om enkelte typer tre passer bedre til interiør enn til eksteriør. Ulike treslag ser litt forskjellig ut, og har litt ulike egenskaper når de er ubehandlet. Men forkullet kledning er like holdbart uansett hvilket tre det er laget av. Holdbarheten og beskyttelsen mot vær, vind og insekter er den samme, så valg av tresort handler egentlig mest om smak og behag. Det er viktig å behandle treverket med olje med jevne mellomrom for å opprettholde treets kvalitet. Dette er likevel langt mindre tidkrevende enn tradisjonell maling, og oljen som benyttes er naturlig. Vi selger oljer av beste kvalitet tilpasset kledningene dine, slik at huset ditt holder seg vakkert.

Yakisugi sedertre

Seder har en særegen lukt og har veldig høy kvalitet. Du får vakkert treverk som har veldig høy kvalitet. Dette er den tradisjonelle tresorten som har blitt brukt til brente kledninger i flere hundre år. Dette treet gir deg en mørk farge, men treets struktur og mønster fremheves likevel tydelig.

Brent furu

Furu er et lett og solid materiale som ikke krymper eller utvider seg like mye som enkelte andre tresorter. Dette gjør furu velegnet til møbler men også til fasader. Treet har en molekylstruktur som egner seg svært godt til å behandles denne teknikken. Du får fine kledningsbord som virkelig skiller seg ut.

Forkullet Sibirsk lerk

Sibirsk lerk har fine mønstre og gir eksklusive resultater både inne og utendørs. Forkullingsprosessen framhever detaljene i treet uten å redusere holdbarheten og kvaliteten. Det er ikke tilfeldig at dette treet har blitt populært både blant utbyggere og privatpersoner i Norge. Vil du ha virkelig eksklusive vegger , er dette et godt valg.

Shou Sugi Ban gran

Gran er et hardt og solid treverk som er veldig populært i Europa. Dette treet har mange av de samme egenskapene som furu og egner seg både ute og inne. Brent gran får en vakker, grålig farge som er lysere enn en del av de andre forkullede tresortene.

Accoya fasade

Accoya passer både til interiørdetaljer og huskledning, og er egentlig forkullet furu. Det ubehandlede treet blir utsatt for åpen ild, som gjør det myke treet hardt og forsterker treets kvaliteter. Forkullingen hindrer at treet tar opp vann og forhindrer dermed at det råtner. Kledningen holder seg like fint i opptil femti år.

Finner du ikke de riktige dimensjonene?

Brent trefasade pris

Prisen på våre kledningprodukter varierer litt med hvilken tresort du velger. De mest eksklusive tresortene koster litt mer. Kvalitet koster penger, men vi lover deg at du får mer igjen for pengene enn du skulle tro. Vi gir deg en husfasade som holder og som aldri går av moten. Valg av tresort bør ikke bare handle om pris. Ta deg tid til å se litt på bilder av hus med brent kledning. De ulike tresortene framstår ulike, med ulike farger og mønstre. Derfor bør du velge ut fra hva du liker best, i stedet for å se på prisen. Finn ut hvilken type tre som passer til ditt hjem eller ditt interiørprosjekt. Deretter kan du ta kontakt med oss for å få et prisoverslag. Vi kan tilby fleksible omkostninger og pristilbud som passer for de fleste. Når du ber om et prisoverslag fra oss, gir vi deg alle detaljer du trenger å vite. Det tilkommer ingen skjulte kostnader i etterkant.

Du kan bruke produktene våre til langt mer enn bare husfasader. Våre kledningsbord kan benyttes til plattinger, gjerder, gulv og interiørdetaljer. Det er bare din egen fantasi som begrenser bruken. Alle har ulike ideer og ønsker for hjemmet sitt, og vi bistår deg gjerne med tips og råd. Er du usikker på hvilken tresort du skal velge, er det bare å ta kontakt. Vi hjelper våre kunder med å oppfylle drømmene de har for hjemmene sine.

Våre trekledninger passer perfekt for vekslende værforhold, slik du finner i Norge. Treverket passer inn i alle omgivelser, og kvaliteten holder seg i mange tiår. Ettersom alle prosjekter er unike, er det umulig å oppgi en standardpris. Prisen vil variere med prosjektet. Kontakt oss for et prisoverslag for akkurat ditt prosjekt. Vi kan love deg at du blir fornøyd med våre produkter.