Accoya fasad

Allt fler upptäcker de unika estetiska och funktionella kvalitéerna med bränt/bränd ytterpanel. Vi använder den traditionella japanska yakisugi tekniken vilket innebär att träets yta bränns med intensiv värme och förkolnar. Tekniken, som också kallas shou sugi ban, ger träet ett distinkt bränt svart eller mörkgrått utseende som uppskattas över hela världen och som blivit allt mer populär under senare år. Begreppet ”yakiita” betecknar alla typer av trä som kan behandlas med yakisugi teknik. Vi arbetar bland annat med accoya som har fina egenskaper och lämpar sig mycket väl som fasadbeklädnad.

Accoya är ett unikt träslag som är i princip kvistfritt, mycket hållbart och håller mycket hög kvalitet. Vår shou sugi ban behandlade accoyapanel finns i grått och svart utförande som ger din fastighet ett unikt och modernt utseende. Eftersom förkolnat trä är både brandsäkert och hållbart behöver vår accoya ytterpanel varken målas eller underhållas. Träet behöver därför inte behandlas med miljövänliga kemikalier eller brandskyddsmedel utan värmebehandlingen säkerställer hållbarhet även utan ytterligare impregneringar. När du köper accoyapanel som beklädnad till ditt hus får du en hållbar produkt som kommer att bibehålla både utseende och egenskaper i många år framöver. Det finns anledningar till varför japanerna har använt yakisugi i hundratals år.

Burnt accoya wood

Pris för Accoya panel

Shou sugi ban träpanel är hållbar och kostnadsmässigt fördelaktig eftersom den i princip är underhållsfri. I jämförelse med en målad träfasad ger det brända träet många kostnadsmässiga fördelar. Underhållskostnaderna blir markant lägre då det brända träet inte bryts ner på samma sätt som målade eller rena träytor. Det förkolnade träet kommer heller inte att ändra färg över tid och kan därför med fördel också användas i inomhusmiljöer. Därför passar vår accoyapanel också på fastigheter och fasader som utsätts för mycket väderslitage eller för interiörer där ett beständigt utseende och hållbarhet är viktigt.

Vad det kostar att täcka ett hus med accoya träfasad beror på flera olika faktorer. Framför allt storleken på huset. Vår accoyapanel beställs per kvadratmeter och du kan också bestämma bredd och profil för att hitta exakt den stil du eftersöker. För att få exakta prisuppgifter fyller du i hur många kvadratmeter du vill köpa tillsammans med övrig information om dina önskemål i vårt onlineformulär. Efter att du har skickat formuläret kommer vi att återkomma till dig med en offert inom kort. Det går naturligtvis också bra att kontakta oss via e-post eller telefon om du vill diskutera ditt unika byggprojekt och de möjligheter som finns med vår accoyapanel.

Köp Accoya fasad

När du köper en accoyaträ fasad från oss du en hållbar och klimatsmart lösning som håller i många år. Samtidigt får du den naturliga och unika känslan som bara äkta yakisugi behandlat trä ger. Den förkolnade grå- eller svarttonade accoyapanelen är en favorit hos många arkitekter och byggmästare eftersom den skapar en känsla som är svår att få med andra beklädnader. En shou sugi ban panel passar speciellt bra på moderna byggnadsprojekt där fasaden ska samspela med den omkringliggande naturliga miljön. Vi har även många produkter som passar för interiörer, uteplatser och olika typer av trädgårdsprojekt.

Det du behöver veta innan du ska köpa accoya ytterpanel från oss är måtten på din fastighet. Panelen monteras på samma sätt som annan träpanel och kräver ingen efterbehandling. Accoyaträ fasad är ett bra alternativ till andra träfasader som dessutom är både giftfritt och klimatsmart.

Ifall du har en idé du vill förverkliga och tycker att shou sugi ban är exakt det uttryck du letar efter, tveka inte att kontakta oss för konsultation, vi arbetar ofta med specialbeställningar och kundspecifika projekt. Vi gör offerter med utgångspunkt i våra kunders unika önskemål och förutsättningar och genom åren har vi arbetat med många projekt över hela Europa.

Deep

Bygg ditt hus med shou sugi ban fasad i hållbart accoyaträ

Vi levererar träpanel behandlad med den uråldriga yakisugi tekniken. Vi levererar vår shou sugi ban behandlade accoyapanel fasad till Sverige.

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?