Cederträ fasad

Bland de olika alternativen av förkolnat trä finns cederträ, som passar väldigt bra till fasader. Cederpanel kan skapas i olika färger och utföranden och bli ett vackert estetiskt inslag, samtidigt som det blir en beklädnad som klarar alla sorters väder och som sällan drabbas av angrepp.

Ceder är ett träslag som har många fördelar. Det är exklusivt och vackert och det går att få fram många olika bruna nyanser. Med shou sugi ban kan nyanserna bli ännu fler med hjälp av att träet eller panelen blir bränt/bränd i olika hög grad. Redan utan att det förkolnats är det ett trä som har hög motståndskraft och som passar bra att använda på fasader. När det förkolnats blir de positiva egenskaperna ännu fler.

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?

Hur fungerar det?

Tekniken att förkolna trä är en traditionell japansk metod. Den kallas oftast shou sugi ban, men kan också kallas yakiita eller yakisugi. Yakisugi har skapats av två ord, yaki som betyder värma med eld och sugi som betyder cypress. Ordet i sig beskriver väldigt kortfattat vad den här tekniken handlar om: att värma trä med eld. Nuförtiden och i våra trakter används även annat trä än det från cypress, till exempel lärkträ, trä från gran, cederträ eller accoya. Värmen när träet blir bränt är på ungefär 1100 grader och träet värms i eld med lågor. Allt sker i en väldigt kontrollerad miljö så att graden av förkolning ska kunna styras. När träet utsatts för elden och träet blivit förkolnat tas lagret med kol som bildas ytterst bort. Som slutbehandling för att det brända träet ska få de bästa kvalitéerna används lack.

Det trä som skapas blir motståndskraftigt och blir sällan angripet av till exempel skadedjur eller fukt. Det blir ett trä som fungerar väldigt bra att använda som ytterpanel på ett hus eller i andra sammanhang där det utsätts för stora påfrestningar.

Cederpanel pris

Kostnaden för cederpanel kan variera eftersom det finns många olika varianter, men priset brukar vara på någonstans mellan 32 dollar och 108 dollar per kvadratmeter när det handlar om trä som förkolnats enligt shou sugi ban. Cederträ passar väldigt bra att använda som ytterpanel och beklädnad till ditt hus, eftersom det är ett träslag där det finns väldigt liten risk att det ska ruttna. Med tekniken där träet eller panelen blivit bränt/bränd ökar motståndskraften ännu mer och du får en cederpanel som står emot de flesta påfrestningar som kan komma med olika väder och årstider. Träet blir dessutom mindre lockande för skadedjur. Risken för fuktskador och mögel är mindre och med en förkolnad yta kommer ett naturligt brandskydd eftersom eld har svårare att få fäste i en yta som redan förkolnats.

Cederpanel är ett väldigt vackert alternativ när du ska välja ytterpanel till ditt hus. Träet finns i många olika varianter och genom att välja att bränna och förkolna det i olika hög grad skapas olika färger. Med cederträ kan du få en mycket speciell och tilltalande fasad på ditt hus. Eftersom få använder förkolnat trä kommer det bli ett hus som sticker ut i mängden och blir uppmärksammat.

Köp cederträ fasad

Vill du köpa virke till cederpanel föreslår vi att du väljer förkolnat trä eftersom det är mycket mer hållbart och motstår angrepp från fukt, mögel och skadedjur. Du hittar våra olika alternativ för cederträ här på sidan och kan se bilder på hur de ser ut. När du hittat den variant du tycker passar bäst som cederpanel för just ditt hus kan du fylla i formuläret som finns vid det alternativet. Där anger du dimensioner och andra alternativ för det du vill köpa. Du fyller också i dina kontaktuppgifter. Efter det kommer vi att kontakta dig och ge mer information om pris, när vi har möjlighet att leverera och så vidare.

Har du några frågor får du gärna höra av dig till oss, så ska vi försöka svara. Det kan vara svårt att välja rätt cederträ till sin fasad, det är inte konstigt om frågor dyker upp. Vi har erfarenhet av just förkolnat trä till huspaneler, och kan därför svara på de vanligaste frågorna.

Du får också gärna höra av dig till oss om du önskar andra dimensioner än de alternativ som finns på hemsidan, eller om du har något annat önskemål. Det är möjligt att vi kan leverera det trä du önskar även om det inte finns exakt det alternativet på hemsidan.

Panel av förkolnat cederträ – exklusivt, vackert och smart

Cederträ är vackert och motståndskraftigt och passar bra till husfasader. Med förkolning blir det ännu mer motståndskraftigt och kan få fler utseenden.