Furu fasad

Förkolnade trädslag är en tradition som har sitt ursprung lång tillbaka i tiden på flera platser runt om i världen. Här i Sverige har tekniken med att använda bränt trä till husfasader varit ett sätt att göra furupaneler mer motståndskraftiga. I byggbranschen är den japanska tekniken Yakisugi särskilt känd för dess unika förmåga att skapa mysiga och trivsamma miljöer.

Furupanel till hus

Det är de svenska tallskogarna som är grunden till furuvirket vi använder till furupaneler och fasader. När det gäller den svenska träförädlingsindustrin har tallen en viktig roll och hör till det träslag som avverkas mest. Framför allt är furu ett träslag som kan används till många olika områden och då inte minst inom byggnation. På hus kan furu användas till ytterpanel lika väl som inomhus och ett tips är att välja stilfull beklädnad med våra Shou Sugi Ban produkter.

Begreppet Yakiita används för att beskriva alla träslag som kan göras motståndskraftigt med hjälp av den japanska tekniken Yakisugi som ger ett förkolnat trä. Furuträ på fasader kan med fördel bestå av bränt/bränd trämaterial. Den förkolnade furu fasaden ges då brandskyddande egenskaper och ett rejält skydd mot väder och vind. I Sverige har intresset för träbeklädda väggar vuxit sig starkt – inte minst i takt med en ökad miljömedvetenhet och ett större fokus på hållbara material.

Ombonat och trivsamt hem

Beklädnad av furupaneler är inte bara ett tåligt skydd som gör en fasad i furuträ mer motståndskraftig utan även en stilfull detalj. Shou Sugi Ban produkterna genererar en gemytlig känsla åt hela hemmet. Det finns något magiskt i hela den japanska tekniken, vilket gör att förkolnat trä på furu fasader känns exklusivt och speciellt.

Vilka är då fördelarna med träbeklädda furufasader?

  • – Motståndskraftigt
  • – Skydd
  • – Stilfullt
  • – Naturligt
  • – Hållbart

Att bränna träslag är en uråldrig teknik som aldrig går ur tiden och förkolnat furu är ett utmärkt val till panel och fasad.

Pris på furupanel

Att satsa på ett rejält skydd är A och O för att garantera lång livslängd på fasad och panel. Ett hållbart material som står emot väder och vind samt vanligt slitage i vardagen. Ett tryggt skydd mot brand är också viktigt att tänka på när det gäller valet av material till huspanel. Furuvirke är ett användbart material som dessutom går att köpa till bra pris oavsett om det är furu som ytterpanel eller inne. Här i Sverige är furu ett av de trävirken som avverkas i störst volym just tack vare dess mångsidiga användning.

Idag är det inte särskilt svårt att köpa furupanel till ett rimligt pris och samtidigt bli garanterad bra kvalitet. Våra produkter är tåliga och framtagna i en noggrann process där förkolnat furuträslag anpassas till både inomhus- och utomhusmiljöer.

Hos oss är du varmt välkommen att begära offert på just den typ av produkt du är intresserad av. Vi erbjuder ett varierat utbud av träbeklädningsprodukter till de flesta typer av hus och miljöer. Är det framför allt furufasad du är nyfiken på är vi mer än glada av att hjälpa dig. Kontakta oss för offert eller hör av dig för att veta mer om förkolnat furuvirke på ytterpanel eller i inomhusmiljö.

Köpa träbeklädd furu fasad

Träklädda väggar i hemmet är ett enkelt sätt att skapa ett ombonat och trivsamt hem. Beklädda furufasader är ett säkert kort för dig som vill ge ditt hem en vacker elegans och samtidigt ett tåligt skydd. Att köpa förkolnad furu fasad är en typ av inredningsdetalj med unika egenskaper som på ett fantastiskt sätt förmedlar träets vackra ådring.

Du kan köpa Yakisugi vägg- och fasadbeklädnad i många olika varianter när det gäller färgtoner. Furupaneler kan tillverkas i både ljusare och mörkare toner beroende på värmeprocessen i samband med förkolningen av träet. Det är en av många imponerande egenskaper den japanska tekniken omfattas av, vilket också är anledningen till att allt fler satsar på stilfulla träbeklädda fasader och paneler.

Hållbara material i samband med husbyggnation eller renovering är inte bara ett sunt val för miljö och klimat. Att välja träbeklädda furufasader tillverkade utifrån den japanska värmetekniken är dessutom kostnadseffektivt. Du är garanterad ett långt och hållbart skydd på dina paneler, väggar och fasader, vilket innebär låga kostnader för underhåll eller reparation.

Vill du veta mer om vilken typ av produkt som passar bäst i samband med installation av beklädd furu fasad? Varmt välkommen att höra av dig så berättar vi mer om Yakisuga teknikens fördelar.

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?

Furu fasad - tålig och stilfull beklädnad med Yakisugi

Nordisk husfasad av hållbart förkolnat träslag – den växande japanska trenden Yakisugi är här för att stanna. Läs mer om den uråldriga tekniken här!