Granfasad

Trä är det material som man har använts sig mest av i Sverige, både nu och genom tiderna. Trä är ett hållbart och miljövänligt alternativ och därför har det blivit mycket populärt i samband med olika byggen, till exempel inneväggsbeklädnad eller stormkonstruktioner. Det är även mycket vanligt i samband med golv, ställningar eller inredningar, men även som yttre fasad på hus.

När det kommer till träslaget gran kan man konstatera att detta är ett konstruktionsvirke som är mycket uppskattat. Man kan använda sig av gran till bland annat lister, snickerier och invändiga paneler i bostaden. Om man dessutom väljer att använda sig av den japanska tekniken Shou Sugi Ban kan man se till att bevara trät mycket bättre. Den här metoden går ut på att man använder sig av en mycket intensiv värme som ser till att ytan på trät blir förkolnad. Detta medför bland annat att materialet blir resistent mot fukt och väta, vilket i sin tur leder till att man minskar risken för röta och mögel.

Att använda sig av gran som är förkolnat är således ett riktigt bra alternativ när du vill skapa ett hus med granpanel. En gran fasad i trä är inte bara robust och hållbar, utan kommer även att vara mycket vacker att titta på. När man använder sig av yakiita eller yakisugi, som metoden också kallas för, kan man se till att framhäva träets naturliga färger och mönster och få en fasad som är både unik och personlig. Är du intresserad av att skapa en granpanel fasad som du inte behöver måla eller underhålla rekommenderar vi gran som är behandlad med Shou Sugi Ban. Vi hjälper dig att välja ut plankor och ser sedan till att behandla dessa med höga temperaturer. Du får ett fantastiskt snyggt slutresultat och en fasad som dessutom är mer resistent vid en eventuell brand.

Granpanel - Pris

När du vill använda dig av granpaneler för att bygga din fasad kommer du antagligen att vara i behov av ganska mycket virke. Det vanligaste är att man väljer att använda samma träslag och material till hela husets fasad, för att skapa ett så snyggt helhetsintryck som möjligt. Inför ett större byggprojekt vill du antagligen veta hur mycket det kommer att kosta dig och extra viktigt är det om du först vill att träet ska genomgå den japanska behandlingstekniken.

Att på rak arm säga hur mycket det kommer att kosta dig att behandla dina granpaneler med tekniken är svårt. Det finns många faktorer som kommer att vara avgörande. Den första kostnaden som du kommer att ha är när du vill köpa beklädnaden, men därefter ska den också genomgå förkolningen. Hur mycket granträ fasad som du är i behov av kommer naturligtvis också att vara avgörande för kostnaden. Vi rekommenderar att du kontaktar oss och berättar mer om hur mycket virke som du kommer att behöva och därefter är det lättare för dig att få ett korrekt pris. Fördelarna med Shou Sugi Ban är många och med en ytterpanel i gran kan du få en bostad som är visuellt snyggare och mer trygg.

Köp granfasad

Det har blivit allt mer populärt att välja naturvänliga och miljövänliga alternativ när det är dags att bygga en fasad på huset eller utföra andra typer av renoveringsprojekt. Det är en trend som vi hoppas aldrig går ur tiden. Genom att använda sig av bränt/bränd gran till dina fasader behöver du inte heller oroa dig för starka eller farliga kemikalier. Den japanska tekniken går nämligen ut på att man endast använder sig av en mycket hög temperatur och naturliga oljor för att få trät att bli resistent mot både eld och fukt. Den som önskar kan dock välja att borsta eller behandla med linolja, men det är inget måste för att kunna bibehålla effektiviteten eller den snygga ytan.

Om du vill ha ett riktigt tåligt och bra material till din fasad är det förkolnad gran som vi rekommenderar. Som tidigare nämnt passar gran också mycket bra för snickerier eller för inredning som behöver vara mer robust. Att köpa Shou Sugi Ban gran via oss är enkelt och det enda du behöver göra är att kontakta oss. Tekniken kan egentligen användas på alla typer av träslag och fungerar lika bra på utsidan som på insidan av husets alla delar.

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?