Naturlig träfasad

Drömmer du om att bo i ett hus med en exklusiv och naturlig känsla? Är du miljömedveten men vill inte behöva lägga tid på att ständigt underhålla ytterpanelen? Då är Degmedas naturliga träfasader ett mycket bra val. Genom yakisiugi tekniken behandlas trämaterialet så att det får en vacker och tålig yta.

Yakisiugi eller shou sugi ban är, precis som det låter, en japansk metod för beklädnad av fasadpanel på hus. Metoden är helt naturlig och kräver inte någon behandling med kemikalier. Träet som sätts upp är förkolnat eftersom det har blivit bränt/bränd av eld. Denna process kanske låter annorlunda om du aldrig har hört talas om den men faktum är att den har en historia som går tillbaka flera hundra år i Japan.

Metoden för att bränna träet går till på så sätt att ytan bränns varsamt med en brännare. Det handlar inte om att träet ska eldas utan det är endast så att ytan behandlas med brännarens låga tills den får ett motståndskraftigt mörkt ytskick. Varje panel som behandlas på detta sätt får en unik karaktär som åldras på ett stilfullt sätt och blir allt vackrare med åren.

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?

Stilren och hållbar fasad

Under den senaste tiden har yakisiugi blivit allt mer populär även utanför Japan. Förmodligen beror det på att en denna typ av panel är miljövänlig samtidigt som den ger huset ett exklusivt och stilrent utseende. Eftersom alla träfasader hos Degmeda skapas av hållbart odlad skog är träpanelen klimatvänlig.

En naturlig träfasad med en förkolnad träyta är dessutom slitstark och motståndskraftig mot bränder. Ytan står även emot väder och vind mycket bra samtidigt som den bildar en vacker och unik fasad.

Förutom dessa goda egenskaper ger ett hus med yakisiugi en hälsosam inomhusmiljö eftersom materialet andas. Tack vare denna funktion minimeras även risken för eventuella mögelskador.

Vad kostar en naturlig träpanel?

En naturlig träpanel som skapats av shou sugi ban tekniken kräver inte något underhåll och har en nästan oändlig livslängd. Det gör att du inte behöver räkna in någon kostnad för underhåll såsom slipning och målning av fasaden. Det exakta priset på en naturlig träfasad tar vi på Degameda gärna fram till dig. Kontakta oss för att få ett specificerat pris innan du gör en beställning. Vi levererar ytterpanel både till privatpersoner och företag som bygger medelstora flerfamiljshus.

Allt material som vi säljer är unikt framtaget och måttbeställt för varje enskild kund. Det gör att du kan känna dig trygg med att få en helt unik fasad. I och med att träet bränns kommer den mörka skiftningen att ge en mycket stilren yta trots att det är en träpanel. Många som tycker om den japanska, lite strama och exklusiva, stilen väljer en naturlig träpanel som skapats med yakisiugi metoden. När du köper en naturlig träpanel från Degmeda bidrar du samtidigt till en hållbar miljö. Träet som du köper är certifierat enligt FSC som är en garanti för hållbart skogsbruk. Med andra ord får du en prisvärd panel som är miljövänlig och kemikaliefri när du handlar från Degmeda.

Inför köpet av naturlig träfasad

Innan det är dags att köpa en naturlig träfasad finns det några viktiga punkter att tänka på. Börja med att tänka igenom hur du vill att helhetsintrycket av ditt hus ska se ut. Fundera på hur du får trädgården att passa ihop med fasaden på bästa sätt. Degmeda erbjuder, förutom ytterpanel, även staket och altaner med yakisugi. Genom att välja samma typ av stil på inredningen i trädgården binds huset samman med omgivningen. Varför inte även välja klassiska japanska trädgårdsväxter i form av välklippta barrväxter och stenbeläggning i olika nyanser?

För att föreställa dig hur slutresultatet kommer att bli rekommenderar vi ett besök på vår hemsida där vi har samlat bilder på våra projekt med olika typer av Yakiita, det vill säga träsorter som kan bevaras med shou sugi ban tekniken. Eftersom våra fasader ser naturliga ut smälter de enkelt in i de flesta miljöer, både vid skog och hav.

Sist men inte minst är det viktigt att kontrollera vilka regler som finns för hus i din kommun. I vissa områden kan detaljplanen reglera vilken typ av utseende som husens fasad ska ha. I normalfallet brukar det dock inte vara problem med att sätta upp en naturlig träfasad.

Så får du en vacker och hållbar träfasad med shou sugi ban

Skapa en underhållsfri fasad med en exklusiv och stilren yta. Shou sugi ban tekniken är en hållbar och miljövänlig panel som använts i hundratals år.