Accoya trall

Med våra däck i bränt trä kan du skapa en exklusiv omgivning i din trädgård. Vi erbjuder accoya trall som är framställd med hjälp av tekniken yakisugi eller ”Shou Sugi Ban”, där endast den yttersta delen av virket behandlas med eld så att den får en bränd yta. Vi täcker sedan det brända timret med olja som förstärker materialets skyddande egenskaper. Förkolnat trä behandlat på detta sätt får en större motståndskraft mot svampangrepp och eld och kräver inte alls lika mycket underhåll som impregnerat material vilket vanligtvis används för verandor och byggen i Sverige. Vår accoya trall har en vacker yta där den naturliga skönheten hos timret tas fram utan kemiska substanser. Allt detta gör våra produkter framställda av mörkt virke till ett mycket prisvärt och hållbart alternativ. Förkolningstekniken intensifierar och berikar timrets naturliga färgnyanser, där styrkan i intensiteten är avhängig den exakta teknologin som har använts på träet. Alla våra verandor är därför helt unika och står ut från mängden, till skillnad från många av de massproducerade produkter som finns på marknaden. Med våra verandor, framställda på ett naturligt sätt utan några farliga kemikalier, står du ut från mängden i grannskapet och kan skapa ett hem med karaktär.

Våra produkter

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?
Accoya trall

Shou Sugi Ban - trädäck i Accoya

I Japan är Yakisugi-tekniken populär och fortfarande en del av traditionen inom ingenjörskonst och arkitektur. Den exklusiva och magiska känslan som bränt trä framställd genom tekniken ”Shou Sugi Ban” framkallar går inte att hitta i någon annan kultur. Tack vare det brända timret ser gamla och traditionella hus i Japan helt unika ut och håller mycket länge. Ett trädäck framställt med detta material tål väder och vind. I Japan utstår materialet monsuner, hagelstormar och starka vindar och kan med rätt omvårdnad fortfarande se vackert ut efter hundra år. Då vi även här i Sverige har ett bistert och regnigt klimat passar en veranda framställd i svart trä väldigt bra på våra breddgrader. Alla typer av timmer som kan bevaras med denna uråldriga teknik kallas för ”yakiita”. Vi framställer förutom trädäck även material för en lång rad andra ändamål som olika sorters byggprojekt. Tack vare vår stora erfarenhet och kunskap i att skapa bränt timmer på detta sätt kan vi göra hållbara verandor i Accoya som står emot angrepp och väder under långa tidsperioder. Det yttre lagret på verandan ser bränt ut, men på insidan är den fortfarande robust och stadig och tål mycket användning. Våra verandor är ett bra alternativ till impregnerat timmer som behöver mycket mer underhåll än trä skapat genom Yakisugi.

Pris för bränt Accoya trall

Om du undrar över hur mycket en accoya trall framställd av bränt trä kan kosta är du välkommen att kontakta oss. Vi pratar gärna med dig på telefon eller e-post och tar emot dina önskemål kring hur du vill att din veranda ska se ut, därefter återkommer vi snabbt med en offert. Till skillnad från de masstillverkade verandor som finns ute i butikerna säljer vi en unik produkt som för vidare Japans rika hantverkstradition. Här kombineras det bästa från två olika världar. Dels kunskapen från Japans mest skickliga hantverkare, dels högteknologisk utrustning och mjukvara från 2000-talet. Genom att blanda dessa två filosofier kan vi framställa högkvalitativa material som kan användas för projekt både inom- och utomhus.

Förkolningstekniken Yakisugi förmörkar timrets naturliga färger och skapar en vacker accent till skuggorna i träet som i vanliga fall hade varit svåra att se. Alla plankor vi framställer är unika, precis som fingeravtryck. Varje träd vi använder till våra verandor har sin egen identitet, vilket lyfts fram av processen. Här i Sverige är Shou Sugi Ban fortfarande ovanligt vilket innebär att om du köper en av våra tralldäck så kommer du att stå ut från mängden på ett positivt och smakfullt sätt.

Accoya trall pris

Köp Yakisugi Accoya trädäck

Våra prisvärda trädäck är framställda med uråldrig japansk teknik som förbättrar timrets egenskaper. Estetiken gör att materialet blir väldigt karakteristiskt och vackert, men det är inte det viktigaste. Vårt fokus som företag är att förbättra hållbarheten och timrets motståndskraft mot störningar från omgivningen. Timmer förädlat med Shou Sugi Ban kan användas till många olika ändamål. Dess skönhet och unika utseende gör materialet mycket lämpligt till att brukas i din inredning inomhus. Om du lägger till denna accent i din interiör får du genast en retrokänsla och en tydlig japansk touch i ditt hem. Men timrets stora motståndskraft mot tuffa väderförhållanden gör det också perfekt för byggnationer utomhus, som verandor och väggpaneler. Förutom verandor kan vårt förkolnade material också användas till golv och staket. Hos oss kan du välja mellan många olika träprofiler vilket gör att vi har material för alla typer av projekt.

Förkolningsprocessen är avsedd till att göra timret till ett material som passar ännu bättre till konstruktion än tidigare. På detta sätt kan du uppnå en ny standard inom konstruktion som snickeri vanligtvis inte brukar vara kapabel till. Genom att lära oss från Japans mest erfarna experter på området kan vi förbättra vår process och erbjuda de bästa materialen.