Ceder trall

Med den gamla japanska bearbetningstekniken Yakisugi eller ”Shou Sugi Ban” bevarar vi virke med eld. Tekniken lyfter fram den naturliga texturen och färgen i träet och gör det samtidigt hållbart och motståndskraftigt mot alla väder. Våra produkter är byggda av material som håller i århundraden.

Trall i ceder är ett mycket bra alternativ för ditt hem. Du kan matcha de naturliga omgivningarna i din trädgård men samtidigt stå ut från mängden i grannskapet. Vår hållbara trall i ceder har äkta färger från naturen som görs så mycket mer intensiva tack vare vår förkolningsprocess. Den mysiga känslan du får av att sitta och titta på elden i skymningen, samma sorts upplevelse kan vi ge med våra vackra och väl framställda altaner. Vår Yakisugi-teknik får de tre naturliga elementen att samverka – jord (trä), vatten och eld. När du går på vår terass känner du skogens textur under dina bara fötter.

För att din trall i ceder ska hålla länge bör du göra underhåll regelbundet med naturliga oljor, vilket också är vad vi gör i slutet av vår process där vi framställer våra Shou Sugi Ban altaner. På så vis kan du bevara träets naturliga skönhet under en lång period framöver.

Våra produkter

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?
Ceder trall

Trädäck i ceder - Shou Sugi Ban

Ett trädäck i förkolnat virke ger dig en hög komfort när du använder det, tack vare dess mjuka och lena yta. Du kan njuta varje dag av trallens vackra ovansida med en fantastisk, rustik trätextur. De svarta altaner vi erbjuder kräver knappt något underhåll och har en mycket längre hållbarhet än vanlig trätrall.

Våra uteplatser i ceder och andra träslag behandlas som regel med en vattenbaserad hybridolja, men om du så önskar kan vi också använda en helt naturlig olja. Genom att då och då applicera olja och skölja av altanen med en vattenslang kan du säkerställa att din trall kommer till sin fulla rätt och att den håller länge. Undvik dock högtryckstvätt då mörkt, bränt trä som behandlats med vår speciella metod bör behandlas mer varsamt med vatten och olja. Detta för att du ska kunna bevara dess estetiska värde och njuta av den under många decennier framöver.

Vi använder inte några kemikalier som är farliga för miljön, vår process är hållbar och utvecklad till perfektion sedan århundraden tillbaka. När ytan på träet bränns försiktigt blir det vattentätt och kan på så vis hålla längre. Det blir också mer motståndskraftigt mot eld och insekter.

Pris för trall i bränt cederträ

Om du vill köpa ett Shou Sugi Ban trädäck från oss är du välkommen att kontakta oss för exakt prisinformation. Metoden som vi använder kallas också för ”yakiita” som är japanska för bränt trä. Med en vacker ingenjörskonst i trädgården och exemplariskt hantverkskunnande är resultatet mycket prisvärt. Denna enastående träskapelse kan hålla i decennier om den sköts på rätt sätt. En Yakisugi uteplats som underhålls korrekt och andra inredningsdetaljer som byggs av samma material kan hålla i minst hundra år. En terass som är byggd med utvalt trä och sedan behandlad på detta sätt kan alltså fortfarande stå kvar efter fyrahundra årstider.

Med skönhet och toppkvalitet får du en altan som kan läggas var som helst och som inte behöver bytas ut för lång tid framöver. Detta gör att våra produkter är mycket prisvärda, vilket är något som aldrig blir omodernt. Shou Sugi Ban och Yakisugi har en naturlig och okonstlad stil som är hållbar, tidlös och vacker att se på. Tekniken är förvisso gammal men mer relevant än någonsin när allt fler husägare vill ha naturliga och hållbara material som inte kräver stort underhåll. Då vi inte använder kemikalier i vår process skapas en harmonisk synergi av endast trä, vatten och eld.

Cederträ trall

Köp Yakisugi trädäck i ceder

Vi har ett stort utbud av produkter i brända träslag, där du kan välja mellan sju olika unika färger. Här har du också möjlighet att specialanpassa dina produkter vad gäller dimensioner och andra parametrar. Vi vill skapa exklusiva produkter som samtidigt passar dina behov.

Med oss som partner kan du utgå från dina drömmar kring hur din altan ska se ut vad gäller arkitektur och ingenjörskonst. Vi anpassar våra produkter till dina unika idéer tack vare den mångsidiga kapaciteten hos materialet vi framställer med vår japanska process för träbränning.

Du kanske undrar hur mycket en Yakisugi uteplats i ceder kostar? Kontakta oss så utgår vi från dina behov och ger dig snabbt en prisuppskattning. Om du har frågor kring vilken typ av trall som passar bäst till ditt projekt, mejla gärna oss så kan vi hjälpa dig att hitta det bästa alternativet. När vi väl har kommit överens om hur du vill att slutresultatet ska se ut så påbörjar vi vår produktion. Vi skickar det färdiga resultatet direkt till din önskade adress. Du kan också använda dig av vår hemsida där vi har en e-butik som låter dig välja exakt den färg du vill ha, bestämma vilka mått du önskar och skriva in dina kontaktuppgifter. Vi ser fram emot att höra från dig!