Grå trätrall

Vill du bygga ett nytt golv som ska lämpa sig för utomhusmiljöer eller vill du kanske renovera ett redan befintligt golv, till exempel på en terrass eller veranda? Då är trätrall det absolut bästa alternativet. Ser du dessutom till att använda dig av trall som är bränt med Shou sugi ban kommer du att få ett virke som håller i alla väder. Köp din trall som korta eller långa längder för att kunna anpassa virket exakt efter ditt projekt.

Trall är utmärkt att använda sig av när du vill förnya eller bygga nytt golv i utomhusmiljöer. Vi ser till att utföra yakiita innan du får hem ditt virke, för att ge dig ett material som är i stort sett fritt från underhåll. Det finns många fördelar med att använda sig av metoden som går ut på att förkolna ytan. Till att börja med kommer virket inte att vara lika mottagligt mot vatten och fukt, men det är också ett mycket mer naturligt och miljövänligt alternativ, då processen inte kräver några kemikalier. Även för den som är intresserad av att förnya inomhusmiljöer kan yakisugi användas. Varför inte matcha ditt grå trallvirke med en snygg inomhuspanel som ger ett mörkt och elegant intryck?

Våra produkter

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?
Grå trall

Vilka fördelar finns det med bränt trätrall?

Det finns många fördelar med att använda sig av bränt trä och kanske är det just därför som metoden och behandlingsformen har blivit så uppskattad. När vi utför Shou sugi ban bränner vi träet i mycket höga temperaturer. Detta skapar inte bara en förkolnad yta som är resistent mot fukt och väta, utan det ser också till att få fram naturliga skiftningar och mönster i virket. Dessa starka färger och detaljer är för många väldigt uppskattade och eftersom man inte använder sig av några starka kemikalier får man också ett trall som är snällt mot miljön.

Hela vitsen med metoden är att ”döda” alla de egenskaper som finns i levande trä, eftersom det också är dessa som kommer att vara anledningen till att materialet kräver mycket underhåll. När trallen blir förkolnad blir den otroligt motståndskraftig mot fukt och vatten, men också mot solens starka strålar eller eld. Oavsett om du vill använda dig av ceder, sibirisk lär, furu eller accoya kan vi se till att skapa vackra och snygga trall för alla behov. Accoya är det bästa alternativet för den som vill ha en klassisk grå trätrall, medan tall och lärkträ har en mörkare och mer svart nyans.

Yakisugi - grå trädäck - Pris

När du ska använda dig av förkolnat trä för att skapa ett snyggt och praktiskt trädäck faller det sig naturligt att du vill veta hur mycket det kommer att kosta. Processen som vi använder oss av för att förkolna trä är en kostnad i sig, men sen behöver du dessutom betala för materialet. Det är mycket svårt att på rak arm säga hur mycket ett grått trädäck med yakisugi-metoden kommer att kosta dig och därför rekommenderar vi istället att du hör av dig till oss.

Varje trädäck är unikt och vi arbetar för att hitta bra och smidiga lösningar för alla kunder. Det finns flera faktorer som kommer att vara avgörande för priset, till exempel hur mycket virke det är som du vill ha förkolnat. Ett grått trädäck med trätrall är otroligt snyggt och använder du dig dessutom av vår metod så blir däcket också väldigt personligt och unikt. Med yakisugi kan du få ett grått trädäck som håller väldigt länge och där du inte behöver oroa dig för mögel och fuktskador. Det förkolnade träet har också en fantastisk förmåga att stå emot hög värme och eld, vilket gör det till ett utmärkt val för verandan, däcket, pooldäcket eller terrassen.

Grå trädäck

Köp grå trallvirke

Är du händig av dig? Då kan du med fördel bygga en alldeles egen altan med hjälp av bra och högkvalitativt trallvirke. Att bygga en egen altan eller trädäck kan dock vara en tidkrävande uppgift där du behöver ha kunskap för att resultatet ska bli snyggt och hållbart. Ju större trädäck som du ska bygga, desto mer kommer det också att krävas. När du är klar med arbetet vill du med största sannolikhet slippa underhålla det med jämna mellanrum och då är vårt grå trallvirke som är ytbehandlat med yakisugi det bästa alternativet för dig.

När trä får genomgå förkolningen får det ett mycket läckert utseende där träets strukturer blir mer synliga. På så sätt får du ett däck som inte kan likna sig med något annat. Just att slippa underhållet är något som många husägare uppskattar väldigt mycket. Som levande material behöver du slipa, lacka och olja med jämna mellanrum, men med denna metod slipper du alla såna jobbiga processer. Vi ser till att träet behandlas med naturliga oljor och använder oss inte av starka kemikalier. Tack vare den brända ytan kan träet stå emot väder och vind på ett mycket bra och effektivt sätt ändå.