Lärkträ trall

Vår trall i lärkträ kommer i flera olika nyanser, alla framställda med vår unika teknik ”Yakisugi”. Denna teknologi har utvecklats och förbättrats i det medeltida Japan. Därefter har vi använt oss av modern teknologi och ingenjörskap för att effektivisera produktionen så att vi kan möta behoven hos vårt växande antal kunder. Vi framställer våra Shou Sugi Ban trädäck genom att först bränna det yttre lagret på plankorna ordentligt. Detta görs av välutbildad personal som utsätter lärkträet för eldflammor som kan nå ända upp över 1100 grader Celsius. Under denna process försvinner alla de organiska beståndsdelarna från det yttre lagret i träet. När de är borta kan träet inte längre angripas av parasiter eller skadedjur, vilket annars är vanligt förekommande på äldre byggnationer i Sverige. Värmen gör också att träets porer stängs vilket gör materialet vattentätt då det inte längre kan absorbera vätska. Det kan dock fortfarande ”andas” och utgör därför ett bra byggnadsmaterial även inomhus. Våra trädäck i lärkträ har en mörkare och rikare färg med mer accentuerade linjer jämfört med vanligt timmer. Detta skapar en unik estetisk look, oavsett om du väljer mörkbrunt, rött eller grått lärkträ. Verandan får genast en typisk estetik som är vanlig i Japan men som står ut från mängden här i Sverige.

Våra produkter

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?
Lärk trädäck

Shou Sugi Ban - trädäck i lärk

För att ditt trädäck i lärk ska hålla under lång tid framöver är det viktigt att du underhåller det på ett korrekt sätt. Våra Shou Sugi Ban trädäck kan hålla i upp till hundra år om du stryker din veranda med naturlig olja då och då. På så vis kan du bevara dess unika och naturliga skönhet. Trallvirke i lärk kommer i flera olika nyanser och du kan välja det material som passar bäst för din veranda och dina byggprojekt. Historiskt sett har Yakisugi varit den teknik som man använt i Japan för att dekorera sina hem på ett smakfullt sätt. Idag finns det fortfarande kvar mycket gamla japanska hus som har konstruktioner utomhus byggda av förkolnat trä. I vårt utbud hittar du trall i sibirisk lärk som kräver en låg grad av underhåll. Det räcker med att du utför en enkel behandling för att din veranda ska hålla i många decennier framöver. Lärk trall behandlat på detta sätt kallas också för ”yakiita” och är ett överlägset material för konstruktion. Tekniken var ursprungligen anpassad för att bearbeta dåtidens japanska cypresser, men nu har vi utvecklat processen så att den kan bränna sibirisk lärk, accoya, tall och gran.

Trall i bränt lärk - pris

Vi har trall i mörkt trä och ljusare nyanser, allt i levande material som passar för alla dina byggprojekt. För att ta reda på pris, kontakta oss via telefon eller e-post så gör vi en utvärdering av dina behov och återkommer omgående med en offert. Yakisugi-trä är fortfarande i högsta grad aktuellt trots sin månghundraåriga historia. Idag är det mer modernt än någonsin att välja hållbara material för att minska vårt avtryck på naturen och på klimatet. Vi använder endast naturliga processer som involverar trä, eld och vatten. För att underlätta i vår produktion har vi moderniserat framställningen med ny teknologi, men vi använder inga farliga kemikalier. Med våra verandor i svart trä får du en tidlös elegans i din trädgård. Materialet är mjukt med träets fina ådring och är perfekt att gå på med bara fötter. Förbränningsprocessen tar bort allt organiskt material och lämnar en len yta. Vi behandlar det brända träet med en olja som är en vattenbaserad hybrid, men det går också att få endast naturliga oljor i processen baserat på din begäran. Du kan rengöra din lärktrall med en vattenslang för att få bort smuts och löv, men det är viktigt att du inte använder högtryckstvätt om du vill bevara verandans estetiska utseende.

Lärk trall

Köp Yakisugi trädäck i lärk

När du läser om våra produkter kanske du frågar dig hur mycket de kan kosta att köpa in till dina egna byggprojekt. Vi gör alltid en noggrann utvärdering av dina behov först innan vi återkommer med en offert. Du kan välja mellan sju vackra färger och vi anpassar också träets dimensioner efter dina övriga önskemål. För att kunna ge dig en exklusiv produkt som passar dina behov är vi alltid lyhörda och tillgängliga på e-post och telefon. Du kan beställa trall i sibirisk lärk eller andra material genom att välja den färg du önskar i e-butiken på vår hemsida. Här kan du också lägga in de dimensioner du önskar och din kontaktinformation. Om du behöver rådgivning kring vilket trallvirke i lärk som passar bäst kan vi gärna bistå med detta. Även om träet är bränt på utsidan är det fortfarande lika robust som tidigare på insidan och passar därför väl till alla sorters byggprojekt. I Japan går det fortfarande att se mycket gamla trädäck framställda med denna teknik vilket visar att med rätt underhåll är detta ett mycket bättre alternativ än exempelvis impregnerat virke som oftast brukar användas här i Sverige. Beställ trätrall i lärk idag för en hållbar och tidlös elegans i ditt hushåll.