Mörk trall

En mörk trall kan vara vacker och passa till många hus. Det har dessutom fördelen att fläckar från kåda eller fläckar som kommer av användningen inte syns lika lätt som när det är ljust trä som används. Mörk trall kan skapas av nästan vilket träslag som helst, genom att det målas eller behandlas på annat sätt så att det får den önskade mörka nyansen. Ett alternativ som inte är så vanligt i våra trakter är att låta träet mörkna genom förkolning – ett alternativ som ger extra fördelar. Med bränt trä som har en yta som förkolnats får du skydd mot fukt, mögel och skadedjur, och dessutom har eld svårare att få fäste i trä som redan är bränt, så det blir ett inbyggt brandskydd.

Våra produkter

Behöver råd?

Hittar du inte rätt dimensioner?
Mörk trall

Shou sugi ban

Att använda förkolnat trä är något som gjorts länge i Japan, där shou sugi ban är en traditionell teknik för att behandla trä. Tekniken kan även kallas yakisugi. Shou sugi ban kan användas på olika sorters trä, till exempel furu, gran, lärk, cederträ eller accoya. Förutom att träet blir mer motståndskraftigt skapar den förkolnade ytan speciella estetiska effekter. Genom att använda olika träslag och att låta det förkolna olika mycket kan det skapas trä med en mängd nyanser, allt från ljusare brunt till helt svart.

Köp mörkt trallvirke

Du kan köpa mörkt trallvirke från oss, virke som passar bra om du vill skapa ett mörkt trädäck. Med trä som behandlats enligt shou sugi ban kan du få ett trädäck som är hållbart, kräver väldigt lite underhåll, och som dessutom är väldigt vackert.

Det finns många olika mörka nyanser och träslag att välja mellan. Vill du beställa trä från oss kan du se de olika alternativen på hemsidan och jämföra dem med varandra. Har du frågor är det bara att kontakta oss. När du gjort ditt val fyller du i formuläret där du anger hur mycket trä du är intresserad av att köpa, och vad det ska ha för profil och dimensioner. Du fyller också i dina kontaktuppgifter. Efter det hör vi av oss till dig och berättar om det aktuella priset och när vi har möjlighet att leverera.

Yakisugi mörk trädäck

Vad kostar det?

Priset för förkolnat trä beror i hög utsträckning på vilket träslag det handlar om.  Furu brukar vara det billigaste alternativet, lärkträ det dyraste och de andra ligger någonstans däremellan. Priset varierar också lite beroende på läget i marknaden. För att få aktuella prisuppgifter är du välkommen att kontakta oss.